Kışlık Domates Sosu Nasıl Hazırlanır?
Malzemeler
10 kilogram domates
2 yemek kaşığı tuz
10 yemek kaşığı sıvı yağ
Yapılışı
Cam kavanozlar kullanılmadan önce ortalama 15-20 dakika kaynatalarak sterilize edebilirsiniz.
Domatesleri yıkayın, tarımsal ilaçlardan arındırmak için; domateslerin kabuklarının kolayca soyulması için büyükçe bir kapta kaynayan suya ihtiyacınız var. Domatesleri bu kaynayan suya atın. Domatesin kabuğunun kolayca soyulabilmesi için bir müddet bekleyin. Sıcak sudan aldığınız bir kısım domatesin kolayca kabuğunun soyulduğunu göreceksiniz. Kabuklarını soyduğunuz tüm domatesleri küp küp doğrayın. Sonrasında geniş bir kaba alınan doğranmış domatesler, yağı ve tuzu konularak 15-20 dakika kaynatılır. Sterilize edilen kavanozlara sıcak olarak konur ve hemen kapağı kapatılır. Tüm sosu bu şekilde kavanozlara doldurup, ters çevirdikten sonra üzerlerini de bir mutfak bezi ile örtün. Bu şekilde en az 24 saat, soğuyup vakumlanana kadar bekletin ve hareket ettirmeyin. Kavanoz kapaklarının tam olarak vakumlandığını, içeri doğru çökmüş olmasından anlayabilirsiniz.