Fesleğen Bakımı
Kök çeliklerini makasla keserek suya bırakınız yaklaşık olarak 7 gün içerisinde kök salmaya başlayacaktır. İç mekânlarda da fesleğenleri aynı dış mekân yetiştiriciliğinde olduğu gibi saksılara ekebilirsiniz. İç mekânlarda fesleğeniniz için ayıracağınız bölgenin iyi güneş aldığından ve oda sıcaklığında bulunduğundan emin olun. Fesleğen tek başına ekilebileceği gibi diğer otlarla da uyumlu bir bitkidir. Bu nedenle içinde fesleğen de olan farklı otları bir arada yetiştirebilirsiniz.
Fesleğen, saksı ve toprak alaşımlı olmayan kaplar içinde de yetiştirilebilir. Ancak dikkat etmeniz gereken nokta, saksınız için seçeceğiniz toprağın humusla zenginleştirilmiş olmasıdır. Toprağın drenajı önemli olduğu için saksının en alt kısmına çakıl taşları koyabilirsiniz. Çakıl taşlarının yerine Antep fıstığı kabuğu, ceviz kabuğu gibi kabuklu yemişlerin sert kabuklarını da koyabilirsiniz. Ardından humuslu toprağı ekleyin ve ekim işlemini tamamlayın. Fesleğeni rüzgâr ve soğuktan korumaya dikkat edin. Ekim esnasında her bir fidenin arasında 20 cm boşluk bırakın, boşluklar havanın devir daim olmasını ve fidenin oksijeni iyi alarak daha gür büyümesini sağlayacaktır.
Fesleğenlerinizin bakımı esnasında eğer yaprakların sararmaya başladığını veya yaprakların mat bir görünüme döndüğünü fark ederseniz fesleğeniniz ya yeterince oksijen almıyor ya da fazla sulama yapıyorsunuz demektir.
Fesleğeninizi haftada bir defa sulamak yeterli olacaktır. Fesleğen suyu çok seven bir bitki değildir ama kuraklığı da sevmez bu nedenle haftada bir sularken saksının derinlerine kadar sulama yaptığınızdan emin olun. Yazın fazla sıcak olan havalarda bu sayıyı 3 günde bir olacak şekilde arttırabilirsiniz. Fesleğenlerinizin yapraklarını sulamaktan kaçının, bitkinin dibine doğru su vermek daha doğru olacaktır.
Fesleğeni bahçede yetiştirecekseniz mayıs ayında, saksında yetiştirecekseniz tohumlarını mart ayında ekmelisiniz. Eğer fesleğeni bahçeye ekecekseniz bezelye ve salatalık yanına ekmeniz önerilmez. Domateslerin yanına ekerseniz daha iyi büyür ve kokusu sayesinde domatese zarar verecek böcekleri uzaklaştırır.