Sizi Arayalım
Sizi Arayalım Online Alışveriş

Blog

Kahve ile

Kökeni 14.Yüzyıla dayanan kahve, Habeşistan da Khaldi isimli bir çobanın, keçilerin yediği bir ağaç meyvesinden sonra enerjilerinin, hareketliliklerinin artışı fark etmesinden sonra bulunmuştur. Çoban bu olayı Yemen asıllı, Şazilli isminde ünlü bir dervişe anlatmış. Dervişte bu ağacın meyvelerini kaynatarak içmiş ve kendisinin de canlandığını fark etmiş. O günlerden 21. Yüzyıla kadar gelen kahve, keçilerin ve […]
23 Mayıs 2020

Bağışıklık Sistemimizi Güçlendirmek İçin Selenyumu Eksik Etmeyin

Balık, sığır eti, hindi, tavuk, pirinç, ay çekirdeği, süzme peynir ve yumurta gibi birçok gıdada bulunan selenyum bağışıklık sistemimiz için virüslere karşı koyarak hücreleri canlı tutan en önemli minerallerdendir. Zararlı mikro organizmalarla ile savaşan selenyuma günlük gıda takviyelerimizde mutlaka yer vermeliyiz. Selenyum içeren mantarın 100 gramlık bir porsiyonda yaklaşık olarak 12 mcg bulunmaktadır. Süt ve […]
13 Mayıs 2020

Fesleğen Bakımı

Kök çeliklerini makasla keserek suya bırakınız yaklaşık olarak 7 gün içerisinde kök salmaya başlayacaktır. İç mekânlarda da fesleğenleri aynı dış mekân yetiştiriciliğinde olduğu gibi saksılara ekebilirsiniz. İç mekânlarda fesleğeniniz için ayıracağınız bölgenin iyi güneş aldığından ve oda sıcaklığında bulunduğundan emin olun. Fesleğen tek başına ekilebileceği gibi diğer otlarla da uyumlu bir bitkidir. Bu nedenle içinde fesleğen de […]
17 Nisan 2020

Çin Çayının Mucizevi Yararları

Çin çayı, bitkisinin yapraklarına göre farklılık gösteren değişik yöntemlerle demlenmektedir. Demlenen çayların isimlere göre ayrılması, haşlama süreçleri ve tekniklerine göre adlandırılır. Yeşil, siyah, beyaz, sarı, kırmızı, oolong, pu erh olmak üzere birçok bölüme ayrılır. Bunların farkı mayalanma sürecine dayanır. Ağırlık olarak ismini aldığı Çin’de üretilen bu çayların az da olsa farklı ülkelerde üretimi mevcuttur. Peki, […]
01 Nisan 2020

Merdiven Çıkmanın Faydaları

Asansörlerle hiç yorulmadan, hareket etmeden hızlıca istediğimiz katta buluveririz kendimizi. Bu bazen bir kat bazen de yirmi kat olabilir. Teknolojinin bize vermiş olduğu bu en büyük nimetlerden birinin yanında pek tercih etmediğimiz bir egzersiz türü olan merdiven çıkmak aslında sadece kilo vermek için değil sağlığımıza kattığı faydalar nedeniyle de çok öneme sahiptir Merdiven çıkmak hele […]
17 Mart 2020

Karadeniz Mutfağının Assolisti Muhlama (Kuymak)

Eğer bir Karadenizliyseniz yeşilliğin tepesinde camın kenarına oturup ayaklarınızın altına altığınız dereleri kahvaltınızdaki muhlamanın uzayan peyniri ile yudumladığınız çayın keyfini iyi biliyor olmalısınız. Muhlama birçok ilde farklı isimlerle adlandırılsa da temel olarak Karadeniz yöresine ait bir yemektir. Çoğunlukla mısır unu, tereyağı ve çökelekten yapılan bu lezzete bazı bölgelerde örgü peyniri de kullanıldığına rastlamak mümkündür. Yapılışı yine […]
14 Mart 2020

Yiyeceklerinizi Buharda Pişirin.

Besinlerin içerisindeki vitamin ve mineralleri öldürmeyen bir teknik. Yüzyıllardır Uzakdoğu’da en çok tercih edilen pişirme tekniklerden olan buharda pişirme, metabolizmayı güçlendirir ve sindirimi kolaylaştırır. Hazımsızlık gibi sorunları da ortadan kalkmasına yardımcı olur bu yöntemle besinler içerisinde bulunan bakteri ve mikroplar da tamamen ölür. Besin içerisindeki protein, selüloz ve nişasta gibi maddeler bu teknikle tamamen erir ve yemeğin […]
06 Mart 2020

Pratik Sushi Tarifi

Sushi, uzak doğu mutfağının vazgeçilmez ürünleri arasında önemli bir yer almaktadır. Çiğ deniz ürünlerinin, yosun, pirinç ve diğer deniz mahsüllerinin bir araya gelmesiyle oluşan Sushi (Suşi), pratik tarifi ile evde menülerinizi süsleyebileceksiniz. Sushi için Gerekli Malzemeler 1 adet nori (yosun yaprağı) 1 kâse sushi pilavı 1 ince dilim füme somon ya da ton balığı 2 […]
17 Şubat 2020

French Press ile Pratik ve Lezzetli Çay Nasıl Demlenir?

French Press,  görüntüsü ve şekliyle kahvelerden çaylara kadar geniş bir demleme yelpazesiyle sahip bir demleme yöntemidir. French press Fransızlar tarafından bulunmuştur. Tasarımı ise 1929 yılında İtalyan tasarımcı Attilio Calimani tarafından ortaya konmuştur. Günümüz dünyasında ise farklı model ve boyutlar da satılmaktadır. Cam bir tasarıma sahiptir. Tutacağı bambu, plastik veya çelikten yapılır. Silindir şeklinde bir bardağı benzer. […]
17 Şubat 2020

Kış Meyvelerinden Vitaminli Meyve Salatası

Meyve Salatası Tarifi İçin Malzemeler 1 büyük boy portakal 2 mandalina 1 muz 1 nar 1 Elma 1 Kivi 5 Adet çekilmiş Ceviz Sosu için: 1/2 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu 1 tatlı kaşığı pudra şekeri 1 çay kaşığı vanilyanın özü Meyve Salatası Tarifi Nasıl Yapılır? Tüm meyveler iyi yıkandıktan sonra kabuklarını soyalım ve minik küpler halinde doğrayalım. Dilimlenmiş […]
28 Ocak 2020

Yeşil Mercimek Tarifi ve Faydası

Baklagiller familyasına ait yeşil mercimek oldukça besleyici gıdalardan biridir. Özellikle protein deposu olan yeşil mercimek aynı zamanda vitamin ve mineral bakımından da zengindir. Besleyici olmasının yanında tok tutması ve düşük kalorili olması nedeniyle kilo vermek isteyenlerin diyetlerinde bolca kullanması önerilir. A vitamini, B grubu vitaminler , K vitamini ve C vitamini içermektedir. Fosfor, sodyum, kalsiyum, […]
03 Ocak 2020

Kerevizin Faydası ve Salatası

Kereviz, vücutta böbrek üstü bezleri çalıştırarak sinir ve yorgunluğa iyi gelir. Kanı zararlı maddelerden arındırır. kereviz, yüz bölgesi başta olmak üzere vücutta çıkan sivilcelerin çıkmasını engeller. Kereviz sarılığın giderilmesini sağlar, böbreklerin aktif olarak çalışmasını sağlıyor ve fazla suyu dışarı atıyor. Böbreklerde yer edinen kum ve taş düşürülmesinde önemli rol oynar. Ayrıca kilo problemi olan bireylerin […]
23 Aralık 2019

Vücut direncini arttırıcı “Brokoli Çorbası”

• A, E ve C vitaminlerini içermektedir. İçerdiği vitaminler bakımından bağışıklık sistemimizi güçlendiren bir özelliğe sahiptir • Brokoli içerdiği bazı bitkisel hormonlar açısından ayrı bir önem taşımaktadır. Bu sayede vücudumuzdaki hormon dengesini ayarlayıcı özelliğe sahiptir. • Brokolinin kendine özgü olan lifli yapısı sayesinde bağırsaklarda oluşan toksin atıcı ve alınmış olan ağır metallerin emilmesini sağlar. İçindekiler; […]
16 Aralık 2019

Kış Çayı Nedir? Nasıl Yapılır?

Çoğu insan mevsim geçişlerinde burun akıntısı ve boğaz kuruluğu gibi gribal hastalıkların belirtileriyle karşılaşabilir. İçinizi titreten soğuk kış aylarında hazırlayacağınız kış çayınız sayesinde hem içiniz ısınacak hem de hastalıklara karşı vücut direncinizi arttıracak ve sağlığınızı koruyabileceksiniz. Kış çayı tam bir şifa deposudur. Kış Çayı Nasıl Yapılır? 2 Yemek kaşığı kuşburnu 2 Yemek kaşığı ıhlamur 1 Yemek […]
11 Kasım 2019

Puder – Ekmek Mayalama Sepetleri

Ekmek hamurunu ahşapta bekletmek, mayanın iyice oturmasını ve lezzetin katlanmasını sağlar. Hiçbir kimyasal katkı kullanılmayan, tamamen bambudan üretilen Bambum Puder Ekmek Mayalama Sepeti, evde yapacağınız doğal ekmeklerinize lezzet ve sağlık katacak. Kare, üçgen, yuvarlak ve dikdörtgen formlarda birçok boyu bulunan Puder ile hem sağlıklı ekmekler yapacak hem de ekmeklerinize dilediğiniz şekli verebileceksiniz. Evde Ekmek Tarifi […]
05 Kasım 2019

Borosilikat Cam

Bor ürünlerinin kullanılmasıyla elde edilen borosilikat cam; ısıya dayanıklı ürünler elde etmek örneğin cam tepsi,demlik, saklama kabı ve cezve gibi mutfakta sıkça kullanılan cam içerikli ürünlerde kullanılmaktadır. Özellikleri Borosilikat camı, sıradan camın yaklaşık üçte biri kadar çok düşük bir termal genleşme katsayısına sahiptir. Bu, sıcaklık gradyanlarına bağlı stresin etkilerini azaltarak, daha güçlü kırılma direncine neden olur. Borosilikat […]
01 Kasım 2019
Whatsapp Destek
Whatsapp Destek
Merhaba!
Nasıl yardımcı olabiliriz?