Bambu ve çelik bıçaklar arasındaki farkı daha iyi görebilmek için pratik bir deney yapabilirsiniz.
İki domates alın ve domateslerden birini bambu bıçakla, diğerini çelik bıçakla ortadan ikiye kesin. İki domatesi de buzdolabına koyun ve birkaç saat sonra çıkarıp inceleyin.
Çelik bıçakla kesilmiş olan domatesin büzülüp, kesiklerinin beyazladığını, tazeliğini yitirmeye başladığını göreceksiniz.
Bambu bıçakla kestiğiniz domates ise sanki birkaç dakika önce kesilmiş gibi tazecik ve sağlıklıdır.
Bu durumun sebebi, bambunun doğallığıdır. Çeliğin içindeki nikel, meyve sebzelerin doğal dengesini bozarak hem lezzetinin azalmasına, hem vitamin değerlerinin düşmesine neden olur. Tamamen doğal bambu ağacından yapılmış olan bambu bıçak ise meyve sebzelerin doğal yapısını korur.
Bambu bıçaklar doğal ve sağlıklıdır. Gıdaya direkt temas eden tüm ürünlerde bambu kullanmak en sağlıklı seçimdir.