Yiyeceklerinizi Buharda Pişirin.
Besinlerin içerisindeki vitamin ve mineralleri öldürmeyen bir teknik. Yüzyıllardır Uzakdoğu’da en çok tercih edilen pişirme tekniklerden olan buharda pişirme, metabolizmayı güçlendirir ve sindirimi kolaylaştırır. Hazımsızlık gibi sorunları da ortadan kalkmasına yardımcı olur bu yöntemle besinler içerisinde bulunan bakteri ve mikroplar da tamamen ölür. Besin içerisindeki protein, selüloz ve nişasta gibi maddeler bu teknikle tamamen erir ve yemeğin daha yumuşak olmasını sağlar.
Buharda pişireceğiniz sebzeler için;
- Tencereye su koyup kaynatın.
- Haşlayacağınız sebzeleri uygun büyüklükte doğrayın. Her sebzenin haşlanış süresine göre doğrenma şekilleri vardır.
- Sebzeleri haşlamadan önce geç haşlanan sebze ile çabuk haşlanan sebzeleri ayırın. Örneğin, havuç geç haşlanan bir sebzeyken, kabak çok daha çabuk haşlanan bir sebzedir.
- Bambum – Harira – İki Katlı Buharla Pişirici sayesinde erken haşlanan sebzelerinizi üst kata geç haşlanan sebzelerinizi alt kata yerleştirerek haşlama sürelerini eşitlemiş olursunuz.
- Taze fasülye haşlayacaksanız vitamin kaybını en aza indirmek için kılçıklarını haşlama işlemi bittikten sonra kesmenizi öneririz.