Pratik Sushi Tarifi
Sushi, uzak doğu mutfağının vazgeçilmez ürünleri arasında önemli bir yer almaktadır. Çiğ deniz ürünlerinin, yosun, pirinç ve diğer deniz mahsüllerinin bir araya gelmesiyle oluşan Sushi (Suşi), pratik tarifi ile evde menülerinizi süsleyebileceksiniz.
Sushi için Gerekli Malzemeler
1 adet nori (yosun yaprağı)
1 kâse sushi pilavı
1 ince dilim füme somon ya da ton balığı
2 ince dilim salatalık
1 kâse pirinç sirkesi
1 tatlı kaşığı wasabi
1 tutam susam
Soya sosu
Yapılışı
1- Streç ile kaplanmış bambu hasıra parlak tarafı altta kalacak şekilde noriyi (yosun yaprağını) koyun ve pirinç sirkesiyle ıslatın.
2- Elinizi sirkeli su ile ıslatın ve hazırladığınız sushi pilavından norinin üzerini kaplayacak kadar alın. Pilavı norinin üzerine eşit ve üst taraftan 1 cm boşluk kalacak şekilde yayın. (parmak uçarınızı pirinç sirkesi ile ıslatırsanız elinize yapışmasını engellemiş olursunuz.)
3- Yaydığınız pilavın üzerine şerit halinde wasabi sürün. Wasabi sürdüğünüz kısıma dilimlenmiş çiğ somon ve salatalıkları yerleştirin, salatalıkların üzerine susam serpebilirsiniz.
4- Bambu hasırın size bakan tarafını hafif kaldırarak bıraktığınız 1 cm boşluğa kadar çok sıkmadan sarın.
5- 1 cm boşluğa gelince bambunun ucunu hafifçe kaldırarak norinin yapışmasını sağlayın.
6- Hazırladığınız ruloyu 6 eşit parçaya bölün ve servis tabağına alın. Soya sosu ya da zencefil turşusu ile servis yapabilirisiniz.