Vücut direncini arttırıcı “Brokoli Çorbası”
• A, E ve C vitaminlerini içermektedir. İçerdiği vitaminler bakımından bağışıklık sistemimizi güçlendiren bir özelliğe sahiptir
• Brokoli içerdiği bazı bitkisel hormonlar açısından ayrı bir önem taşımaktadır. Bu sayede vücudumuzdaki hormon dengesini ayarlayıcı özelliğe sahiptir.
• Brokolinin kendine özgü olan lifli yapısı sayesinde bağırsaklarda oluşan toksin atıcı ve alınmış olan ağır metallerin emilmesini sağlar.
İçindekiler;
- 1 orta boy (500 gr kadar) brokoli,
- 1 adet Havuç,
- 1 yemek kaşığı un,
- 1 yemek kaşığı tereyağı,
- 5 su bardağı sıcak su,
- 1 su bardağı süt,
- Tuz
Hazırlanışı;
- Çiçeklerine ayrılmış brokoli, yuvarlak yuvarlak doğranmış Havuç ve suyu bir tencereye alıp sebzeleri haşlayın.
- Ayrı bir tencerede tereyağı eritin.
- Unu ekleyip kavurun.
- Üzerine suyuyla beraber havuç ve brokoliyi ekleyip karıştırın.
- Blenderden geçirip sütünü ekleyin ve 2-3 dakika daha kaynatın.
- Tuzunu ekleyip ateşten alın.